CENTRE EXCURSIONISTA ANEM A CAMINAR

 

SECCIÓ GASTRONÒMICA

 

 

 

 

 

1.-Sèpia amb ceba

2.-Bufat

3.-Galetes de xocolata

4.- Pastís de formatge

5- Brunyols de l'Empordà

 

 

Tapa: Sepia amb ceba al Cava (Amàlia)

(2 kilos de sèpia i unes 4 cebes)

Ratlles la ceba i fas a trossos la sèpia i ho poses a la cassola juntament amb dos gots de cava. Quan s'ha begut el cava ja ho pots treure i servir.

________________________________________

Postres: BUFAT (Ramon)

(per 30 pots d’alumini) (pots agafar la meitat si vols)

450 gr. de xocolata fondant
450 gr. de mantega
Escalfar al microones o al bany maria i barrejar-ho

Després agafeu :

12 ous
450 gr. Sucre
180 gr. Farina
Barrejar-ho i barrejar-ho amb lo anterior

Prèviament untar els pots d’alumini (millor els pots tenir-los untats) de mantega i farina per dintre(perquè no s’enganxi)
Abocar-hi la pasta( no l’omplis del tot perquè al forn la pasta puja) i congelar

Quan vulguis menjar-ho, treure del congelador i posar-lo al forn ben calent i durant un ¼ d’hora (més o menys)

Una vegada cuit es tomba en un plat i es menja amb un trosset de gelat de vainilla.

________________________________________________

Galetes de xocolata (Fina)

Ingredients:
-250 gr. Xocolata per fondre Nestlé postres
-1 taronja
-25 gr. De pinyons
-Ron
-Aigua


Elaboració:
-es desfà la xocolata al bany maria. S’hi afegeix la ratlladura de la pell d’una taronja, una mica de Ron i una mica d’aigua. S’ha d’aconseguir una consistència més o menys com la mel.

-es folra una safata de plàstic amb paper d’alumini i amb una cullera sopera es deixen caure unes gotes grans que són les galetes. Es posen 2 0 3 pinyons a sobre de cadascuna d’elles.

-després es posen a dins el congelador perquè agafin consistència.

______________________________________________________________

PASTIS DE FORMATGE (Ninones Medir)

4 iogurts naturals
300 gr de formatge Philadelphia
6 cullerades de maissena
12 cullerades de sucre
3 ous
1 sobre de llevat
panses de Corinto (les que vulgueu…)


Es tracta de barrejar-ho tot, sense cap ordre determinat. Recomanable: pujar les clares a punt de neu. Si us cal, passeu la barreja pel mini-pimer. I al final, les panses de Corinto. Forn alt… si us sembla que queda ennegrit de sobre, cobriu-lo una estona amb paper de plata.

________________________________________________________

BRUNYOLS DE L’EMPORDÀ (Montse Suñer, des de Boadella)


Ingredients:

1 Kg. De farina
50 gr.de llevadura
100 gr de mantega
150 gr de sucre
4 ous
Canyella en pols
Vainilla
Sal
Matafaluga
Pela de llimona
Llet

Es fa un panet amb 250 gr de farina i la meitat de la llevadura,amb una mica d’aigua.Quan tenim el panet fet el deixem reposar tapat amb un drap durant mitja hora.
Mentrestant prepararem els altres ingredients, possarem en un gibrell la mantega, els ous, la sal, la matafaluga, la llet, la canyella i la vainilla.Quan ho tenim tot ben remanat hi posarem el panet que tenim fet i anirem afegint la farina de mica en mica. Ho treballarem fins aconseguir una pasta que no s’enganxi a les mans, ni al gibrell. Ho taparem amb un drap i ho deixarem reposar fins que el pa hagi doblat el seu volum.
Posarem molt oli a escalfar, quan sigui calent farem els brunyols i els fregirem.



________________________________________________________